Pressemelding 12. august 2019: Litteraturhuset nekter Rasmus Paludan å møte sine anklagere

Pressemelding 12. august 2019: Litteraturhuset nekter Rasmus Paludan å møte sine anklagere

For Selvstendighetspartiet er det ingen politisk sak som er så viktig som kampen mot Den store befolkningsutskiftingen. Det var derfor med glede at vi inviterte Rasmus Paludan fra det danske partiet Stram Kurs til å delta på vår pressekonferanse på Litteraturhuset i Oslo fredag 16. August.

Paludan har vært en viktig stemme i den offentlig debatten i Danmark angående den demografiske endringen som nå finner sted i Europa. Selvstendighetspartiet ville også gi Paludan mulighet til å møte de norske mediehusene som tidligere har omtalt han, men ikke gitt han mulighet til å forsvare seg.

Vi beklager derfor at Litteraturhuset i dag har latt seg presse, av blant annet redaksjonssekretær i Klassekampen Carline Tromp, og besluttet å nekte Paludan å delta på vår pressekonferanse.

Selvstendighetspartiet er redd for at avgjørelsen kan sette en uheldig presedens hvor man forhåndssensurerer og reduserer ytringsfriheten til mennesker som tidligere er dømt (riktig eller uriktig) for såkalte hatytringer.

Når vi booket lokalet var det ikke avklart at Rasmus Paludan skulle delta og vi informerte Litteraturhuset når hans deltakelse var bekreftet.

Vi forventer at Litteraturhuset fortsatt tillater oss å leie lokalet og vi vil respektere deres avgjørelse om å ikke inkludere Paludan, men heller gjennomføre et ekstra møte med pressen sammen med Paludan på vår stand på Karl Johans gate fredag den 16. August kl 14.00. 

Kontaktinfo:
Bjørn Christian Rødal. Valgkampansvarlig og sentralstyremedlem
Mobil: +47 456 94 003

Epost: kontakt@selvstendighetspartiet.no